sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Mielen osoitusta


Äitinä kannan huolta tulevaisuudesta. Hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta päätettäessä, myös omalla kohdallani, pitäisi kriteereinä olla luonnonmukaisuus ja -lainalaisuus, eikä suinkaan helppous ja halpuus. Monesti länsimainen yhteiskunta toimii kuin olisi vasta komivuotiaan, uhmaikäisen, tasolla, jolloin oma tahto, itsekkyys ja mielihalu ovat tekojen taustalla. Vaikeinta se on nähdä päättäjissä, jotka toimivat tunteiden vietävinä ja helppouden perusteella.

Eilen osallistuin oman mielipiteeni ilmaisuun. Siellä oli muitakin, jotka olivat samaa mieltä. Jokainen itse siihen yksin päätyen ja itselleen perustellen. Kun toimii mediassa vallalla olevaa mielipidettä vastaan, on perusteltava erityisen hyvin itselleen ja usein myös muille, miksi on eri mieltä. Tuntui hyvältä nähdä, että on muitakin, jotka ovat pohtineet asioita, ottaneet selvää, tutkineet monelta kantilta mielipiteensä perusteita ja seurauksia.

Ja päätyneet siihen, että ihminen ei voi olla itsekäs, jo omien jälkeläistensäkin vuoksi. Yhteiskunnan olisi aika siirtyä edes omaan päätöksentekoon ja ajatteluun kykenevän teinin tasolle. Tällä hetkellä yhteiskunta muodostuu markkinavoimista, pelon määrittämistä arvoista, asioista, jotka vetoavat komivuotiaaseenkin karkkihyllyn äärellä. Koska yhteiskuntana siirrymme omantunnon, tekojemme seurausten huomioonottamisen kehitysvaiheeseen?

http://picasaweb.google.fi/pesapuu/YdinvoimaHistoriaan852010#

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti